Webdesigner Lynn.

Heb jij al een favicon op jouw website?

Voor het geval je niet weet wat een favicon is: het is dat kleine icoontje naast de titel van een website in het tabblad van je internet browser.

Tegenwoordig wordt dit ook getoond in de zoekresultaten van Google. Misschien zie je hier niet meteen het nut van, maar het zorgt voor extra herkenbaarheid.

Ken je dat wanneer je tientallen tabbladen open hebt staan in je browser? De meeste websites hebben een favicon waardoor je deze snel herkent en makkelijk kunt switchen tussen diverse websites. Toch zijn er altijd een aantal die dit niet hebben, waardoor je soms een website kwijt lijkt te zijn tussen al je tabs.

Favicons zorgen dus voor herkenbaarheid en een betere gebruikerservaring. Daarnaast is het ook een onderdeel van je huisstijl. Je kan een prachtige website hebben, die qua huisstijl volledig klopt en bij je onderneming past, maar als er dan een grijs wereldbol icoontje in je tabblad staat komt dit toch net iets minder professioneel en aantrekkelijk over.

Dus heb je dit nog niet? Los het dan snel op! Je kan hiervoor gewoon je logo gebruiken of je ontwerpt iets in je eigen huisstijl.

Mocht je er niet uitkomen, kan je mij altijd een vraag stellen via: info@lynnclaessen.nl

Leuk artikel? Delen mag!